lauantaina, toukokuuta 28, 2011

Suihkulähde

Takkutukka halusi pihalle suihkulähteen. teimme jo yhden viime vuonna, mutta huomasimme, että se ei ollut kiva, joten tänä vuonna uusiksi.
Olen aina luullut, että suihkulähteen tekeminen on vaativaa ja monimutkaista, huomatessani sen helppouden yllätyin totaalisesti. Tämä kokonaisuus tuli maksamaan alle 30euroa.

Siis ensin kaivetaan halutun kokoinen ja muotoinen kuoppa. Levitetään kuoppaan allasmuovia ja ja annetaan sen mennä reilusti yli reunojen. Valmiita muovisia altaita on myös saatavilla. Tai jos haluaa voi käyttää vaikka lasten kylpyammetta tai mitä tahansa astiaa, jossa vesi pysyy.

Sitten täytetään kuoppa vedellä. Ja siinä se on, koristelua ja pumppua vailla. Ostimme pumpun ihan tavallisesta marketista, niitä on olemassa paljon erilaisia ja erihintaisia. Meidän valitsema pumppu maksoi 23euroa. Siinä on portaaton säädin, jolla säädetään suihkun korkeutta ja kaksi eri päätä erilaisille suihkuille. Siis pumppu altaan pohjalle. Ja sähköjohto vedetään töpseliin. Mökille on onneksi asennettu ulos pistokkeet, joten virta tulee ihan vierestä.

Sitten vaan koristelee reunat joka samalla kiinnittää muovin tukevasti maahan halutulla tavalla. Tuossa meidän väsäämässä altaassa on reunat täynnä kiviä ja ihania sammaloituneita betonipaloja. Myös Takkutukan aikoinaan tekemä betoninen raparperinlehti on päässyt mukaan.Ainekset ovat tontilta löytyneitä. Sitten eikun pumppu päälle ja ihana rauhoittava veden ääni alkaa solista.
Kivien paikkaa voi muuttaa vaikka joka päivä.
Vielä on työn alla se keltainen muoviankka uiskentelemaan lähteeseen. Pitää löytää sellainen, jonka voi ankkuroida pohjaan. Muistaakseni eräässä keskustan kaupassa myydään vesilämpömittari-ankkoja, sellainen olisi sopiva. Hankitaan kun keretään.

Ei kommentteja: