torstaina, huhtikuuta 18, 2013

kotona

Ulkona sataa ja sataa ja sataa. Kerrankin se on hyvä, loput lumet sulaa ja kadut puhdistuvat. Kohta voi harkita kesärenkaiden vaihtamista autoon.
Koirankakkoja on kaiikialla, varma keväänmerkki, mutta niin ällöttävää. Koira astuu niihin kakkoihin ja itse saa yrittää väistellä niitä, siinä kuitenkaan onnistumatta. Hävettää kulkea koiran kanssa. Itse kuljetan kakkapusseja aina mukana ja korjaan kakat, jotka tehdään jonnekkin muualle, kuin metsän keskelle. Toisaalta olen huomannut, että katuvarsien pikkuroskikset pursuavat niitä koirankakkapussejakin, joten kyllä kakankerääjiäkin löytyy.
Olen kyllä kuullut, että jotkut riiviöt ottavat pusseja roskiksesta ja levittävät niitä ympäriinsä, ällöä.

Toipilas Lippe
Lippe-koira, joka on nyt ollut kohta kaksi viikkoa luonani on taas virallisesti täysin terve. Kaksi viikkoa sitten neidille tehtiin steriilisaatio, eli kohtu ja munasarjat poistettiin. Lippe on jo yhdet pennut saanut, eikä toisia viitsi teettää, koska koira kärsii totaalisesta polttoheikkoudesta, eli ei supistuksi. Oksitosiini tipan avulla syntyi kolme pentua, mutta loput neljä jouduttiin leikkaamaan keisarinleikkauksella. Sterilisaatio poistaa myös mm. märkäkohdun ja nisäkasvainten riskin ja helpottaa elämää kun perheessä on uros toisena koirana.
Leikkaus meni hyvin, paraneminen meni hyvin ja tänään poistettiin tikit. Lippe on 4,5 vuotias, äärettömän rauhallinen ja kiltti koira.
Allu ja Lippe
Lippen poika Allu, joka myös kuuluu tähän perheeseen on jo vuoden ja kahdeksan kuukautta ( ja juurihan se synty) Allu on jo miehen kokoinen, mutta pennun mielinen...
No, jospa tuo olisi vuoden päästä rauhoittunut.
Kalle-kissa, jonka ikä on 15-18 vuotta voi äärettömän hyvin ja on kaveri koirien kanssa.
Kalle ja Allu
 Mökilläkin pitäisi mennä käymään, suurin osa lumista on varmaankin jo sulanut. Koska viime vuonna keskityin mökin sisätiloihin, on aika keskittyä pihaan. Viinimarjapensaat saavat lähteä, inhoan niitä, olen aina inhonnut.
Katsotaan mitä muuta keksin.
Vaikka on harmaata ja kylmää kyllä se nyt on kevät, vielä kun jäät lähtisivät saisi veneen vesille. Inhoan kelirikkoaikaa, silloin en suostu menemään Saarenmiehen luo, kun pitää tietää tarkkaan missä jää kantaa tai osan matkasta voi mennä veneellä ja osa venettä vedetään jään päällä.
Ei käy, joko jää tai vene.

Ei kommentteja: