maanantaina, toukokuuta 20, 2013

Kesä

Aika on hurahtanut ja on tullut kesä. Se tuli aivan yht´äkkiä. Hiipi huomaamatta sisään. Äsken odottelin lumen sulamista ja nyt leikkaan ruohoa.
Olen muuttanut taas mökille asumaan, seuranani Allu. Lippe jäi Takkutukan luokse,  sillä koirien on oikein hyvä viettää aikaa erossa toisistaan.
Tänä kesänä ohjelmassa on pihan laittoa, sillä viime kesänä sain tuvan laitettua sisältä sellaiseksi minun näköiseksi.
Olen jo aloittanut, raahamalla kiviä ja hiekkaa tontille. Suunnitelmissa on jonkinlainen klivipuutarha. Kyllä tänne vihreää ja kukkiakin jää, mutta kivet ovat jotenkin niin kovin kauniita.
Viime kesänä rakennuttamani kompostoiva käymälä on lisännyt mökin käyttömukavuutta huomattavasti. Ei tarvitse aina hädän tullen kipittää yleiseen vessaan ja yölläkin voi käydä ihan omassa huussissa. Sitä paitsi käymälä rakennettiin mökin kuistin yhteyteen, joten matkakaan ei ole pitkä.

Imen aurinkoa ja lämmintä sisääni, olen kaivannut sitä niin valtavasti. Hellehattu ja aurinkorasva. Loppukuusta minulle tullaan rakentamaan puu-aita tontin ympärille. Nykyinen aitakin on ihan hyvä, mutta valkoinen puu-aita, siinä on sitä jotakin. Portin sain luvan myös maalata, siitä tulee vaaleanpunainen, kunhan kerkiän.

Vaikka nautin kesästä ja mökillä olemisesta on olo entisenlaisensa, välillä iltaisin iskee niin hirveä ahdistus, että tuntuu, kuin  seinät ihan oikeasti kaatuisi päälle. No sitten vain ollaan ja mennään ajoissa nukkumaan. Onhan siinä jotain surkeaa, että aamulla herään pakotettuna ja keksin jotain mielekästä tekemistä, kunnes tulee ilta ja saa mennä nukkumaan. Onneksi täällä sitä mielekästä tekemistä löytyy, paljon enemmän kuin talvella omassa kodissa.

Allu on käynyt melkein joka päivä uimassa. Metsässä on tuttu Vaakku-varis, joka on jo siellä ainakin neljä vuotta ollut. Ei se ole agressiivinen se vain puolustaa kotiaan ja pesää. Se lentää läheltä, muttan koskaan se ei ole kiinni napannut.

Kesäkuussa minulle tehdään lisää tutkimuksia, jos vaikka päästä paljastuisi jotain uutta. On se harmi, että näitä mielenongelmia ei voi tutkia niinkuin, jotain elintä. Ei voi ottaa päästä röntgeniä ja katsoa, että mikä vikana tai ultraäänellä valaista. Se olisi niin mukavaa ja helppoa.
Ai että, tuollainen sairaus, täsmälääke ja kunnossa taas.

Mutta onhan lämmin ja kesä.

Ei kommentteja: