keskiviikkona, heinäkuuta 31, 2013

hui-hai hiisi

Heinäkuu vierähti. Meni niin nopeasti, ettei mukaan tuntunut kerkiävän. Takkutukan sukulaisia ruotsista ja sitten oma reissu. Automatkailu siskon mökille, jossa vierähti viikko ja jossa myös tapasin sukulaisia. Sukulais yliannostus melkeinpä.

Huomenna alkaa elokuu. Koitan olla ajattelematta sitä. Syksyn tulo ahdistaa, vaikka elokuu onkin vielä kesäkuukausi. Olen jopa alkanut näkemään syksypainajaisia. Tänään on vielä kaikenlisäksi tuulinen ja harmaa päivä. Siksi kyllä avasin koneenikin, täällä mökillä sitä on tullut niin vähän käytettyä. Puhelimella katson Twitterin ja facebookin ja uutiset ja siinä se onkin.
Sain viimeinkin ladattua puhelimestani kuvat koneelle, joten viimein niitäkin nähdään.
 Siskojen lapsia oli niin mukava nähdä. Vanhin serkuksista on jo 12 minun mittaiseni, nuorin melkein neljä  ja keskellä 10-vuotias. On siinä klaani ja juurihan nuo syntyivät. Kaikki ovat kauniita ja kiharatukkaisia ja aivan mahtavia.
Siskoni melkein neljä-vuotias, joka on samalla kumma-tyttöni jakoi kanssani erään ihanan asian koko lomani ajan. Nimittäin Barbiet ja barbie-elokuvat. Yhdessä nukkeja puettiin ja elokuvia katsottiin. Oli Joutsenlampea ja keijukaisia ja merenneitoja. Neidin uusi vaaleanpunainen leikkimökki on hieno ja saipa kummatäti nukuttaakin neidin parina iltana.

Tuliaisiakin toin siskon mökiltä Pohjois-savoon. Ajoin tunteja auto täynnä tiiliä ja muuta krääsää. Siellä oli puu kaatunut katon päälle ja katto piti uusia. Pois laitettiin vanhat kattotiilet ja arvatkaa kuka raahasi ne mukaansa. Kattotiilet ovat alkuperäisiä 30-luvulta. Niihin kun on vuosiluku painettu.
Purin myös mökin takaa, isäni sinne kyhäämän piippupaikan. Sain siitä hienoja tiiliä pihalleni.

Mutta nyt niitä kuvia


Takkutukan suvun vanha nimikyltti, mutta kun kummallakaan ei ole tuota sukunimeä, on se vain koristeena.

Pyllerö

Kiviasetelmia

Ihanat samettiruusut, joista osa on jo kerennyt kuolla, miksiköhän ;)?


Allu nukahti rankan uintireissun päätteeksi

Allu nauttii sateesta

Terassi

pöytäryhmä

Lippe ja kirsikkapuu

Se ei ole ufo, se on päivänvarjo

Victor

peilejä ja koristeita

Lippe

Jättikoivu

Kalle-herra, lempi paikassaan, kotona

Lisää kiviä ja kukkia

Kissa kinnunen

Simpukoita, keramiikkapalloja....

Peili ja pallo

Lisää ankkoja

Lippe viilentyy

Kiviä ja kukkia

Lasipalloja


UUtta perunaa, voita ja silliä

Ei kommentteja: