keskiviikkona, maaliskuuta 05, 2008

Pelastakaa ankat!

Aurinkoinen ihana päivä ja kevät tekee tuloaan. Lähdin köpittelemään kävelylle. Se oli köpittelyä. Liikkujia olivat sillä hetkellä eläkeläiset ja minä.
Töölönlahti on aina mukava kiertää. Siellä näkee ankkojakin ja hyvät kävelytiet ja voi juniakin katsella.
Lahti oli suurimmaksi osaksi jäässä, ei kovin paksussa jäässä, mutta kuitenkin. Uskon, että minun painoani se ei olisi kestänyt. En lähtenyt kuitenkaan kokeilemaan, vaikkakin silloin olisin voinut saada pelastuslaitoksen paikalle, mutta olosuhteet huomioon ottaen he eivät olisi varmaankaan olleet kovin suopeita minua kohtaan.
Koin silti järkytyksen, rannalla oli jäänyt sellainen 3x2 metriä kokoinen sula-aukko ja siinä aukossa lillui kaikki 50 ankkaa. Se oli niiden raukkojen ainoa lillumis-piste. Kyllä tuollaiseen törkeyteen pitää puuttua. Minä olen kuullut pitkiä saarnoja siitä, että yksi taistelukala vaatii vähintään 40 litran akvaarion tai yhtä kissaa kohden pitää olla 10 neliömetriä tilaa talossa. ( minulla on 27 neliötä, voisin siis vielä ottaa yhden kissan, jos amputoisin siltä vaikka pään pois).
Eikö kukaan ole laskenut niden ankkojen elinolotilaa ja onko tämä tällainen tosiaan sallittua?
Vaadin ,että lilluviin ankkoihin puututaan.
Siinä jäällä nökötti myös sellaisia pörröisiä ankkoja, en ollut varma nukkuvatko ne vai eivät. Mietin hetken pitäisikö heittää kivellä ja katsoa koliseeko ne, mutta hylkäsin tämän ajatuksen sillä jos ne vain nukkuvatkin.

Olenkin pättänyt perustaa yhdistyksen: PELASTAKAA ANKAT! Itse toimin helsingin alueen päällikkönä eli PAHAn päällikkönä. Perustamme myös sivutoimipisteitä. Pelastakaa Ankat sivutoimipiste kuopion alue eli PASKA, heinolan toimialue eli PASHA ja tampereen alue PASTA. Jokavuotinen järjestäytymiskokouksemme toimii nimellä Pelastaa Ankat Huomisen Uusi Suunta eli PAHUS, olen myös harkinnut kyseisellä nimellä puolueen perustamista. Meillä on myös oma radikaali siipi Pelastakaa Ankat Radikaalia Kuohuntaa Uudismielisille eli PARKU.

Vaatimuksiamme tulee olemaan mm.
Kaupungin kustantamat ympärivuotiset lämmitetyt altaat ankoille tai kuumailmapuhaltimet rannoille.
( radikaali siiven uhkailu keinoja on mm. Ankkojen kuljettaminen päättäjien kylpyammeisiin ja suihkuihin lillumaan)
Järjestämme myös mielenosoituksi ja toivomme, että kaikki saapuvat sinne oma ankkapäähine mukanaan.

Haluaisin nyt tarkentaa, että tarkoitan ankoilla kaikkia vedessä lilluvia lintuja ( paitsi puluja). Turha on mielestäni ruveta pilkua n******an. Se on ihan sama asia, kun on olemassa oransseja isoja hedelmiä, ne ovat appelsiineja ja oranssit pienet ovat mandariineja. Vedessä kasvavia kukkia on yhdenlaatuisia; lumpukoita. Jne.

Liittymistietoja ja jäsenmaksuja saa lähettää allekirjoittaneelle. Jäsenmaksu summa on vapaavalintainen, kuitenkin vähintään 40 euroa.
Teemme yhteistyötä myös siskoni perustaman; Pelastaa City Kanit RY:n kanssa.

Pelastaa Ankat Helsingin Alue
PAHA, kaikkien ankkojen puolesta:
Homssu

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Suomihan on yhdistystoiminnan luvattu maa. :-) Joten onnea vaan uunituoreelle Johtajalle. Vielähän voisit luoda kultin jossa väität että olet oikeasti uuteen hahmoon syntynyt Töölönlahden Kuningatarankka. Long live the Queen Duck ja niin pois päin. :-)

PS. Pitkä vuoro työn alla, eli vähän väsyttää...

Anni kirjoitti...

Käyntikortistani tulee niin hieno. Kuinka paljon ihania erilaisia titteleitä voinkaan itselleni haalia!
Queen duck :):):):).........
Ja mistäs tiedät, vaikka oikeasti olisinkin....

Anonyymi kirjoitti...

(Viittelöi käsi pystyssä) Liityn mielelläni yhdistysrintamaan (ja perustan vaikka haaraosaston). Tosin näillä leveysasteilla noita ankkoja on tähän aikaan vuodesta vähänlaisesti, mutta ainahan sitä voi valmistautua mahdollisiin eksyneisiin yksilöihin. Ja kun asiat saadaan täälläkin kuntoon, voi sana ankkojen lomaparatiisista levitä myös etelään (pitäähän sitä lintujenkin päästä katselemaan maailmaa). Täällä enemmän huolta aiheuttavat rusakot. Varsinkin iltahämärän aikaan kaupungin syrjäisemmillä kaduilla saa katsella sydän syrjällään uhkarohkeita tienylityksiä. Vaadin ehdottomasti turvallisia kulkureittejä city rusakoille. Samalla vaadin talvipuutarhaa, josta city rusakot ym. saavat käydä natustamassa (omena)puun vartta ilman että joku uhkaa heti haulikolla.

PARKAUS
Pohjois-karjalan Alueen Rusakkojen Kuin Ankkojenkin Uraauurtava Suojelu -osasto

Anni kirjoitti...

Tervetuloa mukaan PARKAUS!
Siskoni kiittä myös ollessasi city-kanien puolestapuhuja.