lauantaina, syyskuuta 08, 2007

sosiaalinentili





Uskon, että jokaisella ihmisellä, siis ainakin minulla on sosiaalinentili. Sosiaaliselle tilille on talletettu tietty määrä sosiaalisuutta, ja sitä voi käyttää vain tililä olevan verran.


Sosiaalinentili kärsii nostoista, aina kun olet tekemisissä toisen ihmisen kanssa. Kaikenlainen ajattelu ja puhuminen, pienentää tilin saldoa. Tässä mukaan luetaan myös tekstiviestit ja sähköpostit yms.


Ihmisten pitää pitää huolta, että sosiaalisella tilillä on käyttövaraa. Kaikilla on tietysti erilainen saldoraja, nostoja voi suorittaa tietyn verran ennenkuin tili tyhjenee. Minun saldoraja on erittäin pieni, toisilla se on suurempi kuin toisilla.


Sosiaalisen tilin käyttövaraa kasvattaa, vain antisosiaalisuus. Hiljaisus, yksinolo, itsekkyys.
Kuten jo sanoin, pitää silti muistaa, että jokaisen tili on erilainen.
Mutta tärkein asia, joka pitää muista on, että tili ei saa mennä liikaa miinukselle. Joskus saldo voi osoittaa pientä miinusta pidemmänkin aikaa, mutta jos miinusmerkkinen etuliite kasvaa,
pitää tilille kerätä lisää sosiaalisuutta, ennenkuin sitä voi taas alkaa käyttämään. Sillä liian pitkään miinuksella oleva sosiaalinentili, aiheuttaa vain mielipahaa kaikille. Varsinkin sille mäkättävälle asiakkaalle, jonka pää kuin vahingossa iskeytyy ovenkarmiin. Tai niille työkavereille, jotka joutuvat toimittamaan hoitoon työkaverinsa, joka alkaa vapun aikaan laulaa joululauluja hullunkiilto silmissään.

Mikä oli tarinamme opetus, se oli sosiaalinentili. Alkakaa itsekkäiksi, muistakaa tilinne. En kehota ketään jättämään perhettään,olemaan itsekäs ja toteuttamaan itseään. Jokainen pelatkoon niillä korteilla, jotka on itselleen saanut huijatuksi. Mutta muistakaa itsenne kaiken tämän keskellä, ottakaa itsellenne aikaa, tehkää niinkuin teistä tuntu hyvältä.


Olen nimittäin oppinut jotain, niin kuvitelkaa minäkin. Niin löytää se sokeakin kana joskus jyvän. Minun ei tarvitse olla ystävällinen ja mukava ihminen koko ajan kaikille. Ei siitä hyödy mitään. Ei maailma ole niin mukava paikka, että se aina maksaisi hyvyyden hyvyydelä. Niin, jos olet aina ystävällinen ja kiltti, sinua käytetään hyväksi. Juu, kaikki kyllä tykkää sinusta, mutta tilisi on jatkuvasti miinuksilla ja öisin itket itsesi uneen kissojesi kanssa ( hm, hetkinen....).

Muistakaa siis ladata tiliänne, ottakaa hetkenne ja olkaa antisosiaalisia. Niin taas sosiaalinen tili karttuu vähän ja taas mennään. Ja kaikki ovat tyytyväisempiä. Asiakkaat ja työkaverit. Perhekin voi paljon paremmin, kun äiti tai isä ei makaa olohuoneen lattialla vatsallaan, paukuttaen nyrkeillä lattiaan ja huutaa, että: mä en kestä enää tätä paskaa.

Kissatkin ovat paljon rauhallisempia kun niiden emäntä on rauhallinen. Kadehdin kylläkin poikien tehokkutta tilien käyttövaran kartuttamisessa, heillä se ei koskan taida olla miinuksella.


Olisinpa kissa. Mjau!


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kivat kissat sulla..Kiinnostais nähdä tuolit niitten takana..ne näyttää kivoilta.
Kyllä se yksinolo joskus plussaa sosiaalista tiliä kummasti. Välillä kun viettää aikaa itsensä kanssa saa taas voimia olla toisen/toisten kanssa vuorovaikutuksessa..
On vaan niin sääli niitä ihmisiä joilla ei ole mahdollisuutta yksinoloon. Ja kyllä joku voi pelätäkin yksinolemista..ehkä sekoittavat sen yksinäisyyteen..
Joskus läheiset pitää jotenkin outona jos haluaa olla yksin, se on niiden mielestä jonkinasteinen sairaus..aina pitäis olla joku seurana..jos istuu yksin kotona nautiskelee kynttilätunnelmasta tai neuloo intohimoisesti vaikka jotain sukkaa niin jopa luullaan omituiseksi. Minä ainakin tulen joskus pirun vihaiseksi jos puhelin tai ovikello soi juuri silloin kun olen tietoisesti päättänyt nauttia yksinolosta. On ihanaa kun joskus voi olla ottamatta huomioon muita. Olla vaan YKSIN!