sunnuntaina, tammikuuta 27, 2008

Siivouksen inhokit

Siivoan mielelläni, haluan, että kämppäni on siisti. Listaan nyt inhokki asioita siivouksessa.

A) Tiskaaminen. Se on kamalaa ja ällöttävää. Minulla ei ole tiskikonetta. Minä en juuri koskaan tee ruokaa, joten tiskiä kerääntyy suhteellisen vähän. Mutta se vähäkin on ällöä. Likainen tiskivuori altaassa ällöttää. Ja koska tiskit ällöttää, ne seisovat ja seisovat.... ja altaan pohjalla lilluu erinäistä ruokajätettä, joka kylmenee ja jähmettyy. Okei ällöä! Tietysti, nyt joku fiksu ajattelee, että jos aina samantien tiskaa, kun käyttää jotain, ei koskaan tule tiskivuorta. Mutta ei se toimi niin, jos on kamala nälkä ja äkkiä tekee jotain syötävää, eikä siinä vaiheessa pysty mitään tiskejä ajattelemaan kun aivot ovat suuntautuneet ruokaan. Siinä vaiheessa kun on saanut syötyä on jähmettymisefekti jo tapahtunut ja mielellän siirtää tiskaamista tuonnemmaksi. Pahainen noidankehä on valmiina.

B) Mattojen ulosvienti ja tamppaaminen. Sellaista ei harrasteta meidän taloudessa. Imurointi riittäköön. En todellakaan jaksa alkaa siitämään kaikki huonekaluja, rullaamaan mattoja, raahaamaan niitä ulos, heittää niitä matontamppaustelineeseen ja huomata, että minulla ei ole mattopiiskaa. Meillä vain imuroidaan.

C) Vaatekaappi ja vaatteet. Pieni kaappi+paljon vaatteita=kaaos. Kiireinen aamu+paljon vaatteita=kaaos. Kissankarvat+mustat vaatteet=kaaos. Inhoan epäjärjestyksessä olevaa kaappia, koska kiireessä ei koskaan löydä mitään. Vaikka kuinka siivoaisi on epäjärjestys viikossa tosiasia, sillä ahtaista tiloista ei löydä mitään( varsinkin kun suurin osa vaatteistani on mustia). Sitten eripuolille kämppää alkaa kasaantua epämääräisiä vaatepinoja vaatteista, jotka eivät mahdu kaappiin. Vaatekaappi+vaatteet= kaaos.
En pidä kaaoksesta, ellei se ole hallittua. ja uskokaa vain, tässä tapauksessa se ei ole.

D) Biojäteastia. En harrasta kyseistä astiointia. Sillä inhoan koko asiaa ja se ällöttää. Viitaten tietyiltä osin kohtaan A. Tarviiko tähän edes sen enempää kommentoida. Se ruoka hyhmeentyy, haisee ja on ällöttävää. En kykene kyseiseen asiaan.

Ällöttävää.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Perinteinen" tiskaaminen on hauskaa! :-) Ei tosin silloin kun altaassa on tiskivuori jonka alemmissa kerroksissa elää ihan uudenlaista elämää...

Anni kirjoitti...

Niin... Mutta se on juuri se alempien kerrosten elämä. Voin tästä lähtien postittaa tiskini sinne Vihtiin päin, jos vaika työn ohessa jää aikaa tälle rakastamallesi asialle....

Anonyymi kirjoitti...

On monta muutakin harrastusta joille ei oikein riitä aikaa tällä hetkellä. Joten taidan kuitenkin jättää väliin. Kiitos kuitenkin tarjouksesta! ;-)

Anni kirjoitti...

Harmi!
ja minä kun ajattelin, että sinulla on niin paljon tuota luppoaikaa... ;)