torstaina, helmikuuta 07, 2008

Kaupunkiloma vol.1

Jos hähdä haluaa nähdä koko maailman kerralla tai ainakin läpileikkauksen suomalaisesta yhteiskunnasta on siihen helppo keino. Mene Helsingin rautatieasemalle hengaamaan vähäksi aikaa ja kaikki on nähty.
Se on mielenkiintoinen paikka.
Siellä näkee paljon ja kaikkea. Korkeista virkamiehistä aina pohjalla oleviin nisteihin. Eri kulttuurit on edustettu ja ympärillään voi kuulla sekoituksen erilaisia kieliä. On kerjäläisiä, erilaisia uskoon käännyttäjiä ( jehovat, pelastusarmeija ja baptistit ovat yleisimpiä), katutaitelijoita ( päivästä riippuen kaikkea löytyy), vartijoita.... Kaikkea löytyy.
Eikä edes tarvitse myöhään asemalla liikkua nähdäkseen kaiken ihanan kerralla. Kuuden jälkeen illalla, voi jo aistia yhteiskuntamme moninaisuuden. Kaatulevinat humalaiset, äänekkäät nuorisojoukot ( ja heidän muoti) ja eilen minua köpytteli vastaan Tarja Halonen.

Erilaiset päättäjät pitäisi viedä päiväksi asematunneliin. Kyllä siinä tulee suomalaisten arki tutuksi. Jokainen sosiaaliluokka tulisi esiteltyä. Kaikki yhteiskunnan ongelmat tulisi näkyviin kerralla. Lattialla örisevät vanhemmat alkoholistit, silmät laajenneina kävelevät nuoremmat nistit, tupakoivat 9-vuotiaat ja sitten ne ihan puhtaasti vipsahtaneet ( lue muumupappa ja meri ja saat sanalle selityksen).
Asematunneli ja koko asema on mielenkiintoinen paikka, juuri sen monimuotoisuutensa vuoksi. Ei sellaista elämän kirjoa, forumissa tai kampin keskuksessa näe. Sitä paitsi asematunnelissa on mukavia kauppoja. Asematunnelista pääsee kaikkialle.
Asemalla on oma tunnelmansa. Onhan se myös listattu yhdeksi Helsingin vaarallisimmista paikoista.....
Laajentakaa katsontakantaanne ja menkää hengaamaan steissille!
Sieltä voi hyvin saada paljon uusia ystäviä.
( Enkä tällä jutulla nyt tarkoita yleistää tai leimata, onhan siellä ihan tavallisiakin ihmisiä ja humalaista nuorisoa)
:)

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ja siellä voi myös nähdä muutaman sairaankuljettajan... ;-)

Anni kirjoitti...

Se on myös sen paikan hyvä puoli...Varsinin kun minusta on kyse!!! ;)

Anonyymi kirjoitti...

Juu, sitä minä tarkoitinkin. Itse en saa niistä mitään sen suurempia wiboja... ;-)

Anni kirjoitti...

Mietipä kuinka hyvin asiasi olisivat, jos saisit. Ei yhtäkään epätyydyttävää päivää !!!!!;)

Anonyymi kirjoitti...

Pelottava ajatus... ;-)