maanantaina, helmikuuta 11, 2008

On siis kevät....

Se on se ihana Liisa Akimoffin biisi, kevät....
"sinä tarjosit salmiakkia, minä olin hölmö panin peliin koko elämän..."
Pidän siitä kappaleesta. Voiko asioita enää yksinkertaisemmin sanoa?
Pidän keväästä. Olen aina ennen luullut olevani kesäihminen, mutta nyt vanhemmaksi kasvettuani olen huomannut olevani kevään kannattaja.
Kevät on vuodenajoista paras. Talven valta murtuu hiljalleen ja pimeys väistyy valon tieltä. Syksy on ihan kiva, viikon ja talvi on ihan kiva, viikon. Sen loppuajan inhoan talvea ja syksyä. Inhoan pimeää. Rakastan valoisia öitä. Inhoan pimeää ja kuollutta luontoa. Kaljuja puita ja vesivelliksi muuttuvaa ruohikkoa. Kaikki on ruskeaa ja rumaa. Kuraista ja likaista. Ihmisetkin ovat talvella ja syksyllä paljon rumempia. Verhoutuneina pipoihin ja talvivaatteisiin. Paksut ja lämpimät vaatteet ovat hankalia. Inhoan kylmää.

Sitten alkaa pikkuhiljaa kevät. Jotenkin se elämä vain puskee läpi routaisen maan. Linnut alkavat visertää ja vettä tippua räystäistä ( okei, nyt sitä vettä tippuu koko ajan räystäistä). Aurinko alkaa lämmittämään ja pikkuhiljaa voi vähentää vaatetusta. Päivät pitenevät hiljalleen. Keväällä ulkoilmassa on ihan oma tuoksunsa.
Pienenä yksi vuoden huippukohdista oli kun sai kaivaa lenkkarit esiin. Sitten seuraavaksi polkupyörän.
Tänä talvena ei kyllä ole ollut lumesta tietoakaan, ja on voinut pyöräillä ympärivuotisesti, mutta siinä on silti oma viehätyksensä kun kevät alkaa tehdä tuloaan. Ala-asteella ihan parhaimpia oli kevätjuhlat ja pariviikkoa ennen sitä, suvivirttä harjoiteltiin. Kun se viimein kajahti koulussa, tiesi, että kohta saa todistuksen ja jätskin ja alkaa loma.

Lempikohtia kirjallisuudessa on mm. narnian tarinat: velho ja leijona, kun talven valta alkaa hiljallee murtua. Ne kuvaukset ovat ihania. Ja kun taikatalvi kirjan lopussa tulee kevät, ja kaikki vihdoin heräävät ( muumeja tiedättehän).
Toinen ihana musiikkikappale on sub urban triben; first spring day.
Kesäkin on ihan mukavaa aikaa. Mutta sen välttämätön seuraus on syksy ja talvi. Silloin ei ilmassa ole enää ootuksen tuntua, silloin ei voi seurata luonnon eloon puhkeamista, kesällä luonto alkaa jo lakastua.Kesällä on jo kerennyt unohtaa talven kauhut, mutta kevällä niitä vielä muistaa ja valo tuntuu entistä ihanammalta.
Pääsiäinen on keväällä, pidän pääsiäisestä. Juhla ilman velvollisuuksia. Suklaineen ja pajunkissoineen, kevään juhla.
Keväässä on odotuksen tuntua. Uuden puhkeamista.

Nalle puhkin sanoo, että paras hetki, on se hetki, juuri ennenkuin saa hunajapurkin auki.

Kevättä odotellen:
Homssu

Ei kommentteja: