lauantaina, elokuuta 11, 2007

putoamisia

Tein sen viimein. Yöllä elän, enemmän kuin kukaan muu, luulisin. Syytin siitä isääni puhelimessa, kaikelle kun pitää löytyä syntipukki. Olen perinyt vietin yölliseen elämään häneltä. Tiedän sen, jopa hänkin sen tunnusti.
Mutta asiaan, putosin sängystä, yöllä. Unissani. Minulla on 160 cm leveä sänky. Nukuin siinä yksin, jos ei kissoja oteta huomioon. Mutta ei oteta, koska ne ovat fiksuja ja siirtyvät tieltäni ja loppujen lopuksi menevät lattialle nukkumaan.
Mutta se kissoista.
Siis oli yö, näin painajaisia. Työpainajaisia, en kuitenkaan nykyisestä työpaikastani. Sitten vaan olin, jotenkin istumassa sängyllä ja sitten romahin alas. Selälleni. Nyt on alaselkä mustelmilla ja hiukka kipeä, joka tietysti johtaa muiden lihasten kramppaamiseen jne. ne. jne. Huomasin myös pamauttaneeni käteni lattiaan, siinäkin on nyt mustelma.
Töihin klenkattuani kysyin pomoltani, että meneekö työtapaturman piikkiin, kun kerran näin työpainajaisia.
Ei mene.

Illalla puhuin työkaverini kanssa puhelimessa. Oli hiukan hämärää, enkä kunnolla nähnyt. Kuljeskelin puhelin kourassani ympäri kämppää ja huomasin maassa jotain. Päätin potkaista sitä tuntematonta asiaa. ( Kuka hitto potkaisee asiaa kun ei tiedä mikä se on?) Se asia oli hakaneula. Potkaistessani sitä, se jäin kiinni kynnykseen ja kun vauhdilla jalkani kohtasi äkkipysähtyneen neulan, upposi neula isovarpaaseeni. Se sattui. Kesken puhelun kuului suustani:" AI SAATANA!"
Työkaverini kysyi, erittäin rauhallisena ja kysyi: "sattuiko jotain?"
" Joo, nyt tulee verta"
Ja sitä verta tuli. Onneksi olen ihminen, joka kestää veren näkemisen ja siinä puhelun lomassa hoidin varpaani.

Nukkumaan mennessä meni naama pesulle. Putsaan ensimäiseksi meikin. Otin pumpulia ja kaadoin siihen ainetta ja ei kun pumpulisilmään. Virhe. Se ei ollut meikinpoistoainetta, se oli kasvovettä. Naisellinen karjaisu, täytti kylpyhyoneeni ja eikun huuhtomaan. Klenkkasin siis ympäri kämppääni, selkä junturassa, varvas palasina ja yksisilmäisenä.

Koti on sitten vaarallinen paikka.
Kerran pesin hampaani bepanthenilla, sillä rasvaisemmalla.
Koti ON vaarallinen paikka.

Homssu

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Terkkuja Piparille..se on onnekseen koneella niin et pudonnut pyrstöllesi sen päälle..
Kuule,olen mäkin kerran vienyt roskapussin mun äidin luokse satojen kilsojen päähän ja onnistunut vippaamaan kirpparille tarkoittamani kamat roskikseen..
Ja joskus tulee kyllä tehtyä töitä unessakin..kysyin kans pomolta jos voisin tunnit merkata,mutta katsoi siihen malliin,että päätin poistua taka-vasemmalle vähin äänin..

Anni kirjoitti...

Olisi tullut piparimuusia, ei hyvä juttu!
On noi työtunnit ihmeellisiä, ilmaisia ylitöitä nämäin on!