maanantaina, elokuuta 20, 2007

tänään elämäni muuttui



Elämäni muuttui tänään. Aina ei voi herätessään tietää tuleeko päivä muuttumaan vai ei. Ainakaan minä en tiedä. Aamu oli ihan normaali maanantaiaamu, ehkä jopa tavallista parempi. Aamulla ei väsyttänyt ja jopa kahvit kerkesin juoda ja arvatkaa, olin ajoissa ratikkapysäkillä.

Mutta siihen se loppui. Pahaa aavistamatta odotin välinettä, joka kuljettaa minut töihin. Linjalla millä matkustelen töihin on koko neljänkuukauden ajan kun olen sitä käyttänyt liikennöjneet vanhat kunnon rämisevät ratikat. Ja ihani on ne lorealin sponssaamat ajokit, jotka on päällystetty kokonaisuudessaan lorealin mainoksella. Tänään, pysäkkiäni lähestyi jokin outo. Tuijotin sitä ja totesin sen olevan aivan oikea numero. Se oli sellainen moderni matalalattia raitiovaunu. Ihan kiva ulkoata joo... epäkäytännöllinen sisältä. Menin aivan sekaisin ja istuuduin penkkiin selkä menosuuntaan. Missään ei edes näkynyt sitä taulua, jolta voi lukea pysäkit, onneksi olin matkalla päättärille, ei siis ohiajamisen pelkoa. Väärät maisemat ja ei pysäkkien nimiä. Lisäksi kirjani loppui kesken matkan. Järkytyin, elämäni ei ole enää ennallaan, en voi enää luottaa työmatkojeni kaavamaisuuteen. Olenko ainoa, joka järkytyn liian suurista muutoksista, kuten vääränlaisesta ratikasta?

Sitten siihen toisen asiaan. Asiaa jonkin aikaa kypsyteltyäni päätin erota kirkosta En tiennyt, että se tapahtuisi juuri tänään, mutta parin saamani sähköpostin ansiosta vakaumukseni vahvistui. Erosin kirkosta. Okei sen voi tehdä internetissä www.eroakirkosta.fi. Mutta kuitenkin ja korostaakseni mielipidettäni tein sen alasti. Juu, eihän sitä kukaan muu tietenkään nähnyt, mutta minulle se toi pareman olon. Katsokaa kun Homssu on sitä mieltä, että sillä että uskoo ja kirkolla, ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Kirkko on ihmisten rakentama instituutio, että kansa pysyy ruodussa ja usko on jokaisen ihmisen henkilökohtainen asia. Minun Jumala ei muutu sillä kuulunko kirkkoon vai en. Eikä se tee minusta yhtään sen parempaa. Enkä edes voi sitoutua niihin kaikiin opetuksiin ja oppeihin mitä kirkko maailmalle opettaa. Tsorge!

Mutta älkää murehtiko, kiltisti maksan loppuvuoden veroa ja vielä entiseen kotikuntaani. Kun se päivämäärä on se 31.12. Sainhan taas paasata teille rakkaat ystäväni!

Ja suosikaa kaiki alastomana oloa, ehkä mieluiten kotona kuitenkin, iho saa hengittää ja ilma kiertää.

:) Homssu

4 kommenttia:

Rusakko kirjoitti...

Ne uudet ratikat on inhoja! Olisivat vaan palauttaneet takaisin sinne mistä tulivatkin. Tässä juuri ilmakylpyä ottaen jatkan iltaa...

Villakettu kirjoitti...

Ja pyh! Uudet ratikat on kivoja. *näytän kieltä!*

Anonyymi kirjoitti...

Luuleekohan kissat, että jumala on kissan näköinen?
Superrispektit alastomalle suoritukselle :)

Anni kirjoitti...

kissat eivät luule niin, vaan kissat tietävät!! kissat ovat niin fiksuja!!! :)