lauantaina, kesäkuuta 09, 2007

vihainen nainen!

Kyllä se on niin, että naisia täytyy ymmärtää. Tiettyyn pisteeseen asti ja tiettynä aikana. Sen nimi on kuukautiset, menkat, moonikset, mensut, galna dagarit eli galnikset.... Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Jokainen nainen niistä kärsii suurimman osan elämästään ja se edellyttää, hyvät miehet, perheenjäsenet ja työtoverit naisten ymmärtämistä.
Ovathan ne hyvä merkki, keho toimii ja niin edelleen. Toisille helpotus siitä, että ne alkoiva eikä se suuri erehdys Kalervon kanssa tuottanut jatkotoimenpiteitä, toisille itku alkaa siitä kun näkee vessapaperissa sen veritahran, ei napannut tässäkään kuussa.
Jostain muuten joskus luin, että oli tehty testi kahden eri naisryhmän välillä Ryhmällä joille kuukautisten alkaminen oli helpotus ei ilmennyt yhtään niin pahoja kuukautiskipuja kuin niillä joile kuukautisten alku oli pettymys. Tiedä häntä...
No mutta, se ei ole kivaa, ilmoittautukoon se, joka nauttii kuukautisista. Kenen mielestä on ihanaa, kun saa kantaa mukanaan kilomäärin tampooneja ja siteitä, varmuuden vuoksi. Ei voi käyttää valkoisia vaatteita kovin mielellään, kun koskaan ei tiedä koska se tahra sinne ilmaantuu. Kenen mielestä nukkuminen patjankokoisen yösiteen kanssa on nautinto, ja se falskaa kuitenkin. Aamulla patja on täynnä veritahroja kuitenkin.
Miksi side ja tampoonimainoksissa on aina vain raikkaita iloisia meneviä naisia, joille kuukautissuojat luovat suuren vapaudentunteen?
Miksei mainoksissa koskaan näy suklaata syöviä, itkuunpurskahtavia naisia, jotka ovat turvonneet mastodontin kokoisiksi ja joilla on otsassa maailman komein finni? Aamulla ne voisivat raahautua vessaan, sisäreidet ja patja veressä, nappaamaan buranaa ja suklaata.
Niin tätä se on, ei aina, mutta kuitenkin.
Siis ymmärtäkää naisia. En usko voiko kukaan mies edes kuvitella miltä tuntuu kerran kuussa kävellä vaipoissa, voida huonosti ja sotkea joka paikka. Puhumattakaan niistä pms-oireista.
Eikä tätä tapahdu kerran vuodessa, vaan kerran kuussa.

Siis, jos tätä lukee yksikään mies vapaaehtoisesti tai pakotettuna, ymmärtäkää naisianne. Kunnioittakaa naisianne, älkää missään nimessä esittäkö missään vaiheessa kysymystä: onx se aika kuukaudesta vai?
Te ette tiedä, mitä se aika kuukaudesta merkitsee, ettekä te tiedä mitä hurjistunut kuukautisista kärsivä nainen voi saada aikaiseksi.
Siis ostakaa vaikka silloin suklaata ja kukkia ennemmin. Sitä yleensä seuraa paljon parempi lopputulos :)
Ja vielä, mihin kampanjaan voi ilmoittautua, että terveyssiteet ja tampoonit tai muut kuukautissuojat jaettaisiin naisille ilmaiseksi???? Kertokaa, onko sellainen adressi jossain?
Sillä, ( viimeinen feministinen lausunto) jos miehillä olisi kuukautiset, kaikki suojat olisivat täysin ilmaisia, kuukautistenajaksi saisi sairaslomaa ja pms-oireisiin olisi kehitetty erittäin tehokas lääkitys ( ja tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin!!!!!!!!!!!!!!)

:) feministi-homssu

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tää kyllä kosketti mua ihan syvälle sieluun saakka!!Enpä olis koskaan en koskaan (siis about 35v sitten) voinut uskoa että voisin tulla niinku iloisex jostain sellasesta kun kuukautiset hih! Nyt niitten alkaminen vain todistaa mulle ettei kukaan voi sanoa mua vaihdevuosi-ikäiseksi akaksi. Tunnen siis vielä olevani noin niinku akka ilman vaihdevuosia.
Sitten alkaakin laskuri päässäni surista: siis noin kolkyt viisvuotta olen joutunut ostamaan kuukautissuojat ja niihin on mennyt mun vähäiset rahat, mutta kuinka paljon noin suunnilleen, kuka sen osaa laskea jos edes kiinnostaa..
Kyllä kuukautiset töissä vielä kestää mutta kesäloma..Joo, MIKS ne tulee aina kun on jo loma tilattu ja pitäis biksat päällä maata jossain lämpömaassa rannalla. Ja sit ku alat siirtelee niitä jollain hormooneilla,ne päättääkin pitää puolen vuoden tauon ja sit kuljet matkalaukun kokoinen kassi mukanas täynnä siteitä ja tampooneja varmuuden vuoks ja vielä käytät siteitä varmuuden vuoksi koska tietenkin ne alkaa juuri silloin kun et ole siihen varautunut. Esim.kynttiäillallisella sen sliipatun noin 50v miljonäärin kans. Et silleen..

Villakettu kirjoitti...

Naulan kantaan!!

Anni kirjoitti...

Ihanaa, että kosketin :)
Nyt vain enää se adressi!!!!!