torstaina, kesäkuuta 28, 2007

Laihdutusta

Kuka nainen tai mies voisi väittää, ettei olisi koskaan laihduttanut. Enemmän tai vähemmän. Tarpeen tai tarpeettomasti.
Laihduttaminenhan on ihan helppoa, syödyn energian ja käytetyn energian määrä pitää korreloida keskenään ( kuinka hienosti ilmaisinkaan helpon asian, hyvä minä, ja väärin...)
Eli siis lisää liikuntaa, vähennä syömistä. Turha rasva ja sokeri pois. Karkit, keksit, suklaa, jätskit, vaalea leipä, hampurilaiset, pizzat.... Pois, pois, pois. Tilalle: porkkanaa, kurkkua, lanttua, tofua, ilmaa, valoa.
Eikä illalla mitään sohvaperunana olemista, vaan lenkkeilyä, vatsalihaksia, peppulihaksia, punnerruksia, kuntopyörää, stepperiä, spinningiä, pumppausta, liikuntaa...
Maailman yksinkertaisin kaava ja kuinka vaikeaa se onkaan.
Kuka hullu luulee, että porkkanan natusteleminen korvaa suklaan syömisen tuottaman kokonaisvaltaisen nautinnon?
Kenen mielestä, työpäivän jälkeen jaksaa lenkkeillä ja jumpata ja venytellä? varsinkin, jos on työ, joka vaatii jo itsessään fyysistä suoriutumista ( enkä nyt puhu maksullistenihmisten työstä).
Kuka luulee, että se on helppoa? Käsi ylös ja kertokaa minullekin salainen aseenne. On niitä, jotka ovat luonnostaan laihoja ja sitten meitä, jotka emme niinkään ole.
Se on helvettiä, se alkaa aina maanantaina ja miten helvettiä onkaan tunne, kun luulet laiduttaneesi paljon. Olet nakertanut porkkanoita suklaan sijasta ja juossut lenkkiä henkihievärissä pururataa, sitten menet vaa´alle ja huomaat lihonneesi viisikiloa?

Ymmärrän, jos ihminen on niin lihava, että se on jo vaaraksi terveydelle... Miettikää sanaa lihava eli ihminen/asia, jossa on lihaa, meissä kaikissa on lihaa. Paitsi niissä ihanne vartaloissa, joiden omistajat elävät valoenergialla.
Laihdutus on bisnestä, siitä on televisio-ohjelmia, eikö se jo kerro jotain. Laihdutus on pop. Jos et laihduta ja kerro sitä ääneen, kerro kovaan ääneen kuinka pitkä lenkin teit eilen olet out.
Uskallakin jäädä pois työpaikan yhteisestä laihdutusringistä, siitä seuraa huonoa, todella huonoa.
Tiedättekös sen suomalaisen laihdutus ohjelman, olet mitä syöt. Se juontaja täti herättää minussa agressioita. Jos sellainen nainen tulisi minun luokseni arvioimaan kaappieni sisältöä ja syyllistäen minua, löydöistä, löytäisi hän itsensä erittäin nopesasti, niskaperse-otteella lennätettynä ikkunasta. Minusta se on niin alentavaa ja syyllistävää. Jos ihmisellä on ongelmia painonsa kanssa, yli-tai alipainon, rohkaisua ja positiivista otetta silloin tarvitaan. Kesää kohden jokainen lehti pursuaa, ohjeita miten päästä bikinikuntoon, sitten kesän jälkeen eroon grillimakkaroista vyötäröllä ja sitten alkaa joulu... Ne artikkelit, niissä on aina jumppaamassa se ihana, meikattu malli, joka esittelee vatsalihas ja muitajumppa-asentoja, johon tavallisen painoindeksin omaava ihminen ei edes pääse. kuka on jumpatessaan meikit päällä ja tukka laitettu?
Missä viipyy ne laihdutusartikkelit, meille normaaleille? Ne artikkelit,joissa esitellään lihaa ja jumppa ja vaatevinkkejä antaa oikea ihminen, lihaisa ihminen, normaalinkokoinen ihminen. Normaalikokoisiin lukisin koot 38-40 ja siitä ylöspäin. Asentoja joihin minäkin pääsen, lenkkejä, joita minäkin jaksan juosta, ja ruokaa jota minäkin voin valmistaa, pienellä budjetilla, ilman vaivaa ja gourmetkeittiötä!!!!!!!!!

Siis laihduttakaa, jos siltä tuntuu, käykää lenkillä, se on hyvä. Jos olette oikeasti sen tarpeessa. siitä vaan, mutta pliis, jättäkää muiden ruokailu ja elämäntavat rauhaan. Ne jotka ei laihduta, kannustakaa niitä, jotka ovat sen tarpeessa. Sen Helpon kaavan toteuttaminen on vaikeaa.
Mutta, älkää tehkö itsestänne käveleviä luurankoja. Minun mielestäni nainen on paljon kauniimpi kun hänet tunnistaa naiseksi. Niin myös monen miehen mielestä.
Ja media, get real!

kesä-Homssulipulipuli

Ei kommentteja: