lauantaina, joulukuuta 08, 2007

Pari leffaa

Leffoja joita suosittelen on satoja. Olen jo tainnut mainitakin rakkaudstani leffojen tuijottelua kohtaan.
Nyt suosittelen kahta hiukan outoa leffaa, mutta ah, niin mainiota.

Ensimmäinen: The day after tomorrow (2004)

Mahtava pläjäys luontoäidin voimista ja ilmaston lämpenemisestä. Sinänsä mahdollinen skenaario. Jos nyt ohittaa tuon epäloogisen ja mahtailevan jenkki mössötyksen, joita joissain kohdin esiintyy, niin mahtava. Jos ei muuten niin onhan siinä leffassa Gyllenhaalin Jake. Vahingossa tuon leffan ostin, se tuli kylkiäisenä kun ostin niin ihanan moulin rouge-elokuvan.
Niin siis vaikka elokuva sisältääkin tuota jenkki mössötystä, on se ainakin minun mielestäni ajatuksia herättävä elokuva.
Kannattaa katsoa ja miettiä miten voisi ilmastomuutosta hidastaa omalla kohdallaan. Tarvittavat teot kun ovat kuitenkin aika pieniä. Netistäkin löytää paljon pieniä ohjeita, jolla omaa ekologista jalanjälkeä voi pienentää. Kyllähän sen maalaisjärjenkin pitäisi sanoa, että sisällä ei tarvitse olla +24 astetta ja autolla ei tarvitse mennä joka paikkaan. Ja hei stand by-tilassa olevat laitteet voi ottaa pois seinästä, kun niitä ei käytetä. On sellaisia jatkojohtoja, jotka voi nappulasta näpäyä pois ja päälle.

Toinen: Wallace&Gromit-kanin kirous (the curse of the were-rabbit 2005)

Kävin aikoinaan tämän mainion leffan elokuvissa katsomassa. Nyt ostin sen dvdnä itselleni, kun alennuslaarista löytyi. Ei voi muuta kuin nauraa ja tuijottaa. Tähän ei sanat riitä. Ne ihanat pienet pupt, jotka hymyilevät ja vilkuttavat. Ja sitten on tietysti Gromit, jos pitäisi mennä jonkun kanssa naimisiin, menisin Gromitin. Koira ei puhu, mutta hänen ilmeet ja eleet kertovat kaiken. Vaikka olisi kuinka kamala päivä, tämä leffa nostaa pohja mudista, ainakin hetkeksi, niin että voi taas nukkua.
Leffan suositusikäraja on kolme, mutta mielestäni se on aika pelottava.. Ja kuten Wallace ja Gromit aina, tämäkin leffa sisältää paljon vitsejä ja juttuja, joita vain aikuiset ymmärtävät.
Suosittelen ehdottomasti.

No ne kaksi leffaa siis tänään. Muuten juuri nyt telkkarista tuleva Gilbert Grape on hieno. Leonardo osaa näytellä!

-H-

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

The Day After Tomorrow on todellakin mainio leffa. Usein kun ollaan laiskoja ja haluamme vain katsoa jotain viihdyttävää ja laadukasta, katsomme kyseisen elokuvan. Se tosiasia että leffalla on myös tärkeä yhteiskunnallinen viesti on pelkkä plussa.

Wallace ja Gromit ovat olleet minunkin suosikkilistalla jo monta vuotta, ja mainitsemasi Moulan Rouge on klassikkotavaraa. Sitäkin leffaa ollaan vaimon kanssa katsottu varmasti 10 kertaa. Ja joka kerta se on vähän parempi.

Sinä kun pidät ambulansseista kannattaa katsoa (tai ehkä olet jo katsonut sen?) Nicolas Cagen Bringing Out The Dead. Moni "ei alalla oleva" vihaa sitä, mutta se kuuluu ehdottomasti siihen pieneen ryhmään nimeltä "Klassikot"...

Anni kirjoitti...

:) Kyseinen teos on karannut sormieni välistä. Asia pitäneepi korjata. Minä olen se, jolta näkyy vain jalat sojottaen kohti taivasta kun pengon anttilan alelaareja. Rakastan leffoja. Takuuvarmasti hyviä ovat myös rakkautta ja anarkiaa-merkillä, merkityt rainat.
Suosikit on jo katsottu monia kymmeniä kertoja.

Anonyymi kirjoitti...

Bringing Out The Dead (1999) on Martin Scorsesen ohjaama draama joka kertoo New Yorkilaisen paramedicin loppuunpalamisesta. Pääroolissa tosiaankin Nicolas Cage. Se perustuu sairaankuljettajan kirjoittamaan romaaniin joka kertoo hänen omasta burn-outista. Kuten sanoin niin moni ei pidä siitä, koska se on täynnä insidejuttuja ja Scorsesen ohjaustyyli on melko erilainen ja dramatisoiva. Suosittelen kuitenkin lämpimästi.

Anni kirjoitti...

Pitääpä kyseinen teos hankkia käsiin ja katsoa. Kerronpa sitten mielipiteeni.
Ko. leffastahan taisi olla ainakin kuva blogissasi....

Anonyymi kirjoitti...

Jep, niin oli. Ja nyt kun tämä tuli esille tein äsken jotain mitä olen ajatellut jo monta vuotta. Laitoin kyseisen kirjan tilaukseen BookPlus-kirjakaupasta. Tulee olemaan mielenkiintoista lukea virkaveljen ajatuksia hänen vietettyään kymmenen vuotta rahtihommissa Hell´s Kitchenissä. Vähän niinkuin Nummelassa. Mutta ehkä ei kuitenkaan sinnepäinkään... ;-)

Anni kirjoitti...

Eiköhän tuo Nummela, vihti, siuntio, kirkkonummi- linja, ainakin jotenkin samaa asiaa aja...;) Hyvähän se on täältä pääkaupungista huudella :)