perjantaina, joulukuuta 28, 2007

Tunnustus




No niin, ainahan joskus tapahtuu sellaisia kauheuksia, että ihminen joutuu pyörtämään puheessa. Joskus jopa minä, joka vakaasti seison aina asiani takana riippumatta siitä olenko oikeassa vai väärässä.

Tuossa joulupäivänä tuli televisiosta sellainen elokuva kuin Harry Potter ja viisasten kivi, alun olin nähnyt monta kertaa, mutta koskaan en ollut jaksanut katsoa elokuvaa loppuun saakka. Tällä kertaa ylitsevuotavan väsymyksen kourissa jäin makaamaan zombiemaisesti, kuola suupielestä valuen, television eteen ja katsoin elokuvan loppuun. Jäin koukkuun, kerrasta. Niinhän siinä usein käy. Pakko saada nähdä miten tarina jatkuu. Seuraavana päivänä, tai no kuitenkin ensimmäisenä arkena, hurautin metrolla kaupoille ja ei kun ostamaan Pottereita. Onneksi sellainen boksi, jossa oli kaikki nelja leffaa oli alennuksessa ja tuli halvemmaksi kuin irtoleffat. Uusinta leffaa en ottanut, koska se oli niin kallis ja ajattelin, että kyllä näillä vanhoillakin selvitään.

Ei selvitty, jouduin tänän juoksemaan uudelleen kauppaan ja ostamaan uusimman Potterin, Feenixin kilta. 24 tunnin sisällä sain kaikki neljä Potteria tuijotettua. Sitten lähetin rakkaalle harrypotter-fanaatikko ystävättärelleni sähköpostia ja pyysin lyhyttä referointia viimeisestä kirjasta. Tunnusta sis nyt olen nähnyt kaikki Harry Potter elokuvat ja pidin niistä. Ja ne ihanat näyttelijät, niissä elokuvissa esiintyy niin mahtava näyttelijä kaarti, ettei sitä voi sanoin kuvata, suosikkini ovat tietysti Gary Oldman ja Alan Rickman.

Olen aina ollut potter-kirjoja vastaan, myönnän sen. Jo koko Harry Potterin hahmo on aiheuttanut minussa yökötystä, sellainen silmalasipäinen, selkärangaton nysväle ( juu, minulla itselläni on silmälasit) Voisiko vähempää kiinnostaa, että sellainen on jossain taikakoulussa taikomassa.

So not!!!!!!

Ja se vouhotus, joka kirjojen ympärillä pyörii. Kaikki palvovat sitä ja vouhkaavat kuinka älykkäitä ja hienoja kirjoja ne ovat. Ilmiö. Jengi jonottaa keskellä yötä pimeässä, saadakseen kirjan heti sen ilmestyttyä. Pakko myöntää, etten vieläkään ymmärrä. Ei ne nyt niin hienoja kuitenkaan ole. Ja toisaalta oli ihan hemmetin fiksua odottaa nyt näkyi kaikki kerralla. Ja J.K. Rowling tahkoaa lisää rahaa. Ei muuten varmaan lopeta Potter-kirjojen kirjoittamista, on ne niin hyvä rahanlähde...

Mutta nyt siis tunnustan, minulta löytyy ne kaiki elokuvat ja melkein pakonomaisesti tuijotin ne melkein putkeen. Star wars-trilogiaa en ole nähnyt. Taru sormusten herrasta kylläkin. Pitäisi ostaa sekin, että voisi sitäkin yöt läpeensä tuijottaa. Olen siis koukussa. Tunnustan. Pyörrän sanani ja joudun lopettamaan potter-boikottini.

2 kommenttia:

Villakettu kirjoitti...

Rakas siskoni, meiltä löytyy hyllystä jokaikinen Potter sekä englanniksi että suomeksi. Feeniksin killan jälkeen tulee muuten vielä kaksi kirjaa...
Tule ihmeessä lainaamaan kirjat, jäät vielä pahemmin koukkuun. Ovat nimittäin kymmenen kertaa parempia kuin leffat.
Terveisin jokaisen Potterinsa ensimmäisenä myyntipäivänä ostanut fanaatikko.

Anni kirjoitti...

Niin, kllähän tiesin teidän perheen fanaattisuudesta. Mutta kun kaikki pitää saada heti ja on kymmenen muutakin kirjaa jotka pitäisi lukea, enkä sitten viitsinyt häiritä.
kaksiko niitä perhanan kirjoja onkin, olin siinä luulossa, että enää yksi. No eihän sitä kaikkea voi tietää.