lauantaina, joulukuuta 15, 2007

shoppailun viholliset ja peliriippuvuus

Olen aina hyvin helposti jäänyt koukkuun tietokonepeleihin. Pienenä meillä oli commodore 64, mission impossible, auto-peli, ghostgusters... ainakin. En muista oliko meillä muitakin pelejä. Kasetit olivat sellaisia c-kasetin näköisiä, jotka kelattiin ja ladattiin omassa kasetti pesässään. Niin ja oli siinä mr.Do.
Yhdeksänkymmentäluvun alussa meille hankittiin nintendo, ihan sellainen vanhakunnon kone. Se on minulla vieläkin. Sitä hakattiin rasavillin kanssa. Super mario bros. 3, pääsen sen vielä tänäkin päivänä läpi. Meillä oli myös sellaisia pieniä käsipelejä, avautuvia selaisia, en muista niiden nimiä.
Nykyisin minulla on vain tämä kannettava kone, mutta kyllä tuolta netistä löytyy niin mainioita pelejä. Tätä mm. suosittelen. Älypäällä on myös hyviä pelejä, varsinkin se sanapeli, jota voi pelata monta, en tietenkään muista osoitetta, googlettakaa.
Eilen istuin sängyssä ja huomasin vielä yhden aikaa yöllä hakkaavani konetta ja asettelevani erilaisia palikoita ojkeaan järjestykseen ja pelaavani sudokua. Tetris, frozen bubble ja sudoku ovat suosikkeja. Annan itseni pelata silä varjolla, että hoen itselleni, aivojen pysyvän hyvässä kunnossa kun pelaa, näitä älypelejä... ;)

Sitten se toinen asia. Meinasin pari kertaa karata ihmisten kurkkuun kiinni kaupoilla. Nyt listaan syyt.
Nämä ovat shoppailun vihollisia:

1) Jokaisessa suuremmassa kauppakeskuksessa tähän törmää. He puhuvat usein englantia. He päivystävät, kauppakeskuksen käytävillä. He käyvät viattoman uhrin kimppuun. Heistä ei pääse eroon. Mitä he ovat?
He ovat niitä, jotka yrittäväy myydä erilaisia kynsienhoitotuotteita, käsienhoitotuotteita, hiussuoristimia, hiuspidennyksiä. Heitä ei ennen ollut näin paljon, nyt he ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti. He hyökkäävät, jokaisen ohi kulkevan kimppuun, sanomalla ( englanniksi) Anteeksi? tai : Saisinko nähdä kyntesi? tai: Oletko koskaan unelmoinut pitemmistä hiuksista?
Ei kiitos on normaali vastaukseni. Yritän olla ystävälinen, mutta kun ne pirut eivät luovuta. Yksikin väitti näkevänsä minusta, että kyllä minulla oikeasti on aikaa.
Yksi kertoi, että hänellä on oiva kynsienhoito niksi laiskoille ihmisille... Että kiitos vaan.
Ei uskalla rauhassa kävellä ja shoppailla, kun nämä ko. ihmiset hyökkäävät pahaa aavistamattoman ihmisraukan kimppuun, minä hetkenä hyvänsä.

2) Hitaat myyjät. Älä koskaan erehdy pyytämään paketointia kaupassa. Käväisin tässä päivänä eräänä pentikissä. Ostin erittäin hienot kuusenpallot ja pyysin ne pakettiin. Se myyjä paketoi niitä kahta palloa 10minuuttia. Tulihan niistä täydelliset paketit juu, mutta ...
A)... ne paketit avataan kuitenkin
B)... Minulla olisi ollut vähän kiire
C) ...taakseni muodostui järkyttävän pitkä jono, missä oli huokailevia ihmisiä.
D) ... Minulle tuli kuuma

3) Turkis-mummot. Hitaita ja tukkii joka paikan. Katsovat pahasti, jos ohitat heidät käytävällä kun heidän turkit peittävät neliömetrin alueen heidän ympäriltään. He katsovat oikeudekseen ohittaa kassajonossa ja kommentoida ääneen muita ihmisiä. Varsinkin hävytöntä nuorisoa ( meikä on sentään MELKEIN 30). Jos he puhuvat ruotsia, he luulevat, että viereinen ihminen ei ymmärrä mitä he sanovat, mutta vaativat palvelua ruotsiksi myyjältä, jonka nimilapussa ei ole ruotsinlipun kuvaa. Ja ne mummot osaa suomea.

4) Puolitutut, joiden kanssa pitä pysähtyä puhumaan, nämä henkilöt voisivat olla myös esim. asiakkaita työpaikalta...
Pitääkö tätä edes perustella!?

12 kommenttia:

Rusakko kirjoitti...

Mr. do ja Mario oli kyllä ihan parhaimpia. Oravalentopuku ja hyytelökalat!! :)) ja noi kynsitukka ihmiset. Ei kannata!! Kaveri sai tuotteista järkyttävän ihottuman.

Anni kirjoitti...

Niin, osaan vaikka unissani kertoa mistä löytyy marion rahataivaat ja taikamatkustuspillit...
Tuolle se nintendo laatikossa odottaa, jos vaikka aletaan taas joskus skabailla!

Anonyymi kirjoitti...

Meilläkin oli Commodore 64, taisi olla joululahja minulle ja broidelle (olin 7v.). Sillä tuli sitten pelattua isolla P:llä, ja muistan että faija ruuvasi aina silloin tällöin sulakkeen irti kun käsky pistää masiina kiinni ei mennyt perille. Kyseinen kone on vielä olemassa broidilla himassa ja toimii. Osa noista kaseteista ja 5,25 tuuman disketeistä ovat tosin aika huonossa kunnossa. Sen jälkeen tuli Amiga ja pelasin aktiivisesti koko nuoruuteni. Nykyään en enää oikein ehdi, mutta pidän siitä kyllä ehdottomasti.

Nuo mainitsemasi myyntitykit eivät juuri minua vaivaa. Tosin saataapi johtua siitä että ulkonäköni (196cm, 110kg, ruma ja kalju) ei oikein vastaa heidän kohderyhmää... ;-)

Anni kirjoitti...

Niin, minä olen vain 167cm ja ruma, ehkä nämä myyntitykit näkevät minussa siis toivonpilkahdusta...:)
Sain juuri tietooni, että mission impossible peliä ei ole mahdollista ratkaista, ja minä kun niin kovin yritin. Rauhoittaa silti hiukan moinen tieto, en olekaan viallinen... :)

Anonyymi kirjoitti...

Älä h*lvetissä?!? Ainakin kaksi kaveria väitti ala-asteella että he tunsivat jonkun joka oli palnnut Mission Impossiblen läpi. Olenko siis elännyt kaikki nämä vuodet valheessa?

Anni kirjoitti...

Toivottavasti puhumme samasta pelistä. Minä puhun siitä, jossa mentiin hissillä ylös alas ja etsittiin palapelinpaloja.
Siskoni ultrafiksutietokonefriikki mies oli näin kertonut.... Ja miehethän ovat aina oikeassa ;)

Rusakko kirjoitti...

Mulla on sellainen mielikuva et meil ei koskaan ollut edes kunnon ohjeita imbossible missioniin vaan pelattiin vaan ja sen kautta opittiin. Se oli kyl jollain tapaa tosi jännä peli!!!

Anni kirjoitti...

Ei meillä ohjeita ollut, oltiin kai saatu sekin peli käytettynä...
Mutta hittoako niitä ohjeita tarvitaan kun tunteella mennään. Mutta, ikää oli korkeintaan 10vee, ja aika hyvin osattiin sitä pelata...

Rusakko kirjoitti...

Jep :) Nyt tulee taas radiosta toi samuli edelmanin virsi juttu. Vähän juu juupa juu....

Anonyymi kirjoitti...

[nörttipuhe]Mission Impossible oli kyllä mahdollista ratkaista, paitsi Atarilla, jossa yksi palapelin pala puuttui.

YouTubessa oli yhdessä vaiheessa filmi jossa äijä pelasi sen läpi 10:ssä minuutissa (näin sen omin silmin), mutta nyt en sitä tietenkään löydä...

Tässä on kuitenkin viimeiset minuutit...[/nörttipuhe]

Itse en ikinä päässyt lähellekään...

Anni kirjoitti...

Tämä oli hieno tieto, selvästi olet perehtynyt asiaan :, juu tiedän olen lukenut blogiasi.. Niin sitten käy kun uskoo miehiä, niin no... :):):)Voinhan brassailla siskoni miehelle.
Minua on taas vain huijattu.
itsekään en koskaan päässyt lähellekään voittoa, toisaalta ikää oli alle 10, siloin.
Kissoille terveisiä!!!!!!

Rusakko kirjoitti...

Tulvahtipa muistot mieleen kun katsoin tuon ratkaisu pätkän!! Ihan muisti noi kaikki ihant palat ja robotit...